CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind the Scenes: Toya Drexxar (Mstoya Bailey)

Home » Team » Behind the Scenes: Toya Drexxar (Mstoya Bailey)

Om jullie kennis te laten maken met het team zullen we interviews houden met de teamleden en deze hier plaatsen. In een gesprek komen we achter de ervaringen van het event en leren we de leden beter kennen.

Als eerste vandaag een nadere kennismaking met MsToya Bailey. MsToya is ceo en grondlegger van CharitySL.NL

We spreken af aan de tafel op het landje waar Toya en Miller wonen. En met een kopje koffie openen we het gesprek.

Vertel eens iets over je zelf. ( wat doe je zoal in sl bv , hoe zien jou sl dagen er uit )

In de eerste plaats ben ik de partner van Miller en samen hebben we Embrace DanceClub. Daar zijn we 7 dagen in de week vanaf ongeveer 11am tot 3pm SLT te vinden en waar wij ook beiden Dj zijn. We wonen op dezelfde sim en daar ben ik meestal bezig met (ver)bouwen, ideetjes bedenken en uitvoeren, foto’s maken en bewerken, bloggen en poses maken is ook een leuk iets. Ik vind shoppen in sl heel erg leuk, te leuk eigenlijk hahahaha. Immen met mijn vriendinnen, andere mensen helpen en clubs bezoeken behoren tot dagelijkse zaken. Vaak ben ik ook veel tijd kwijt om uit te zoeken wat ik aan zal trekken die dag, 5 keer omkleden is heel gewoon.

Waar staat CharitySL.nl voor en hoe is het allemaal begonnen?

Al vele jaren was ik verbonden aan eerdere goede doelen events, Serious Request in Second Life en Serious 2ndLife. Ik ben geloof ik vanaf 2010 of 2011 actief ermee maar precies weet ik het niet meer. Ik vond het geweldige events en de doelen waren ook erg mooi. Overal op de wereld zijn zoveel mensen die de voor ons normaalste zaken als water of naar de dokter gaan niet hebben en/of kunnen.

Het doet me altijd weer verdriet te zien dat een kindje dood gaat omdat er geen eten voor is. Zo unfair als ik zie hoeveel wij weggooien. Dus mijn plekje had ik met deze events, dat in de loop van jaren bleef veranderen en de verschillende goede doelen die gesteund werden, wel gevonden.

Als DJ begon ik mee te werken en later ging ik ook de website verzorgen. De laatste 2 events van serious 2nd life was bewust gekozen voor een goed doel in Nederland, want er is in Nederland ook veel wat niet goed is, in de zorg niet, stille armoe, dierenleed etc. We kunnen allemaal wel iets bedenken. Het was wel even wennen omdat ik persoonlijk vind dat elk mens op de wereld recht heeft op basis dingen om te kunnen leven, dat elk kind recht heeft op een toekomst en elke dag eten enzovoorts . Maar toen het doel van 2015 bekend werd, het KWF, was het weer schouders eronder.
Persoonlijk vond ik het heel erg moeilijk omdat mijn moeder net te horen had gekregen dat ze kanker had en palliatieve zorg alleen nog kon krijgen. Zij was mijn drijfveer. Toen in 2017 werd aangekondigd dat de laatste organisators ermee stopte was het best wel even heel erg slikken want voor mijn gevoel was ik nog niet klaar. Er waren zoveel mensen met hun verhalen en hun verdriet en angst betreffende kanker en ik hoopte nog zo hard op een nieuwe oplossing dat mijn moeder beter kon worden dat ik me opgaf om bij de nieuwe organisatie wederom mee te werken.

Door omstandigheden is het de nieuwe organisatie niet gelukt om in 2018 een event op te zetten.  Mijn moeder overleed eind dat jaar, er was geen oplossing gekomen voor haar.

Toen was het beslis tijd: Er komt een nieuw event. Samen met Petra en Rippie ben ik begonnen om dit event gestalte te geven. Onze jarenlange ervaring en doorzettingsvermogen hebben we ingezet en wij kozen met ons drieën dit jaar 2019 voor het KWF nog een keer te gaan.

We hadden besloten om het klein aan te pakken, back to basic zoals Petra het benoemde, om te zien waar en wat we tegen zouden komen dat verbetering en/of verandering nodig had. Niks ingewikkelds ervan maken zodat het overzicht er was en we goed konden leren van alles. Een team samenstellen was gelukkig ook goed gelukt.

Bij een nieuw Event hoort ook een nieuwe naam en we kozen al snel voor CharitySL.NL.
Charity omdat het lief klinkt en het de Engelse naam voor Goed Doel is. SL vanwege Second Life en .nl zodat gelijk de website benoemd wordt en omdat het duidelijk is dat het voor een Nederlands Goed Doel is.

CharitySL.NL staat voor ieder mens, groot en klein die hulp nodig heeft.

Met elkaar kunnen we de mensen misschien een steuntje geven door er te zijn, door te luisteren, door een virtuele schouder te bieden. En te helpen met het jaarlijkse event om geld bij elkaar te verzamelen dat een stukje kan meehelpen een medicijn of een oplossing te vinden.

Zoals onze slogan zegt: Met elkaar kunnen we de wereld een beetje mooier maken.

Waarom vind jij het zo belangrijk aandacht voor KIKa te vragen?

Toen ik moeder werd besefte ik nog meer hoe kostbaar een leven is. Ineens heb je de verantwoording over een klein mensje totaal afhankelijk van jou, alle liefde en zorg van de wereld kan niet voorkomen dat je kindje ziek kan worden.

Mijn dochter, Spookje voor iedereen in SL, mocht mijn 2de kindje worden, ze was mijn 4de zwangerschap dus ik had al 2 keer meegemaakt dat het niet vanzelfsprekend is kinderen te mogen krijgen. Spookje is verstandelijk en lichamelijk zwaar gehandicapt en vanaf dat moment leerde ik hoe een ziekenhuis in elkaar zit. Heb kinderen van 500 gram gezien, veel te vroeg geboren dus. Het verdriet van de ouders als hun kindje het niet redde of ondanks alle zorgen een hersenbloeding kregen, blind waren de rest van hun leven omdat de o zo nodige zuurstof voor hun ogen toch teveel was.

En dan kom je de isolatiekamers tegen: niet omdat een kindje een virus infectie heeft maar omdat het in zware chemo en bestralingskuren zit. Kinderen die net geboren zijn of al wat ouder, kaal, opgezet van het vocht vasthouden …. doodziek.

Deze kinderen die stil liggen en alles gelaten over zich heen laten komen of huilen, stil of hartverscheurend omdat alles teveel is.

Het is voor ons als volwassenen al niet te bevatten en irreëel wat er gebeurt. Laat staan als je net op de wereld rond mag gaan en je krijgt dit allemaal over je heen. Kinderen meegemaakt van vrienden en op dagbesteding van Spookje die kanker niet overleefde.

Bij een kistje staan dat niet groter is dan je arm of als jij, dat wil niemand ooit meemaken.

Kanker is een sluipmoordenaar en moet de wereld uit.

Geen enkel kind verdiend het om zo ziek te zijn en in een ziekenhuis te moeten liggen in de hoop op genezing, maar in de wetenschap dat de kans op overleven moeilijk is omdat je niet weet aan welke kant van de lijn je zit. Daarom zet ik mij in voor KiKa.

Hoe blijf je vernieuwen ( als event ) en wat zijn je verwachtingen voor CharitySL.NL 2020?

Als CEO van CharitySL.nl is het belangrijk om te luisteren naar mensen, naar wat er leeft en wat zij belangrijk vinden en willen zien in een event. Je kan niet altijd iedereen blij maken maar luisteren is al een belangrijk iets. Al voordat we ons eerste event beleefde in november 2019 voor het KWF was duidelijk dat we de mensen, de donateurs, het publiek zouden vragen welk doel zij wilde dat we met elkaar zouden gaan sponsoren in 2020. Elk Teamlid had 5 goede doelen aangedragen en de top 6 werd in een poll op Facebook gezet. De meeste mensen kozen uiteindelijk voor KiKa. Dit is 1 van de nieuwe zaken, kijken wat de mensen willen en daarop inspelen. Want we doen het voor en met elkaar. Daarnaast kijken we steeds naar wat mogelijk is, is iets een positieve aanvulling of niet.

Meedenken en luisteren, bespreken. Zo kom je elk jaar een stapje verder en kan een event groeien. Transparant zijn, vragen beantwoorden van mensen.

Voor CharitySL.nl 2020 hoop ik dat het weer een groot succes wordt net als CharitySL.nl 2019 was.

Dat veel mensen ons weten te vinden en we met elkaar een bedrag bijeenhalen waar we misschien 1, 2 of alle kinderen mee kunnen laten genezen. Doordat onderzoek mogelijk was naar dat ene medicijn.

Omdat elk kind de sterren aan de hemel moet kunnen bekijken in plaats van zelf een ster aan de hemel te worden…

 

We sluiten af met een foto en kan niets anders zeggen dan, dankjewel.
Dankjewel Toya voor je openhartigheid.

Wil jij meer weten over CharitySL.NL 2020, wil je mee helpen op wat voor manier dan ook of wil jij je aanmelden als sponsor kijk dan op deze website voor alle mogelijkheden.

Samen het beste geven.

Categories: