We spreken met Martin (Ravehead Aeon) af op zijn eigen land waar hij samen met zijn sl en rl partner Josje woont. Het is geen tijdstip meer voor koffie en onder het genot van een glaasje wijn starten we het interview.

Hej voor wie jouw niet kent, wie is Martin?

Mijn SL naam is Ravehead Aeon, de meeste noemde me altijd Rave, en dat klonk wel lekker. Ik loop al sinds 2008 rond op SL en verwonder mij nog regelmatig over hoe mooi sommige avi’s zijn, hoe prachtig mensen kunnen bouwen, en hoe enorm veel mooie sims er zijn. Ik DJ op SL sinds 2011, eerst vooral in Amerikaanse clubs, en daarna ook Nederlandse clubs en later met mijn RL en SL partner Josje als Host. Ik geniet altijd van de gesprekken terwijl ik aan het draaien ben en de verzoekjes, als DJ moet je het echt van je bezoekers hebben en als je eenmaal een beetje een vaste ploeg hebt dan is het iedere keer weer een feestje. Josje en ik werken al een tijdje alle 2 fulltime in RL en soms moest ik ook ’s avonds werken, dus daardoor zijn we er mee gestopt. Als iemand mij vraagt om op een bruiloft te draaien dan doe ik dat graag, ik zie zoiets als een enorm compliment! Als vrienden je vragen om mee te helpen hun toch al mooiste dag op SL nóg mooier te maken. Verder draai ik eigenlijk alleen op Charitysl.nl . Zoals ik al eerder vertelde heb ik Josje hier op SL ontmoet, zij is het zusje van Toya, en in 2016 liep ik Josje tegen het lijf en sinds kerst 2018 wonen we samen in RL . In SL zijn we meestal op ons landje te vinden en genieten we nog steeds van “ons” 2e leven, ik maak graag foto’s en regelmatig verbouwen we iets of kopen we wat met mooie poses. Voor ons zal SL altijd speciaal blijven, want daar hebben we elkaar leren kennen. Vroeger stuurde je elkaar liefdes brieven en in plaats daar van hebben wij onze IM’s vanaf het begin bewaard .

Het geluk dat wij samen hebben gun ik echt iedereen.

Hoe ben je bij Charitysl.nl gekomen en waarom heb je er voor gekozen om mee te werken aan Charitysl.nl ?

Ik heb in 2016 toen ik als DJ wat actiever was ook gedraaid in dezelfde club als DJ Toya, en die vroeg mij op een gegeven moment of ik niet mee wilde werken aan een groot evenement dat “Serious 2nd Life” heette, eigenlijk vond ik dat dood eng want het aantal luisteraars zou enorm zijn vergeleken met een gewone dj-set in een club, maar aangezien Toya mijn RL schoonzus is en zij zo heerlijk aanstekelijk enthousiast was heb ik besloten dat te doen.

Het evenement was erg indrukwekkend, ik viel van de ene verbazing in de andere en kreeg van de collega’s complimenten dat het prima ging zo voor een 1e keer en als ik er op terug kijk heeft de teamspirit mij nog het meest geraakt. Met sommige ben ik nog steeds bevriend en hoewel we elkaar op SL niet vaak tegen komen zijn we altijd blij elkaar te zien..

Afgelopen jaar leek het er op dat er geen Nederlands evenement voor het goede doel zou komen en besloot Toya zelf een evenement te organiseren. Josje vertelde het me en eigenlijk verklaarde ik Toya voor gek, het was nogal een onderneming! Een tijdje later vertelde Toya wie er allemaal in het team zaten en besloot ik mijn steentje ook bij te dragen dus bood ik mij aan als DJ . Een paar maanden verstreken en we kregen regelmatig updates van het 3 koppige management dat bestaat uit Toya , Rippie en Petra. Ze waren echt enorm druk om alles op poten te zetten en hoewel er soms tegenslagen waren kwam het weekend van het event steeds dichterbij. Een paar dagen voor Charitysl.nl begon werd het stuk land ingericht en werd ik toch wel wat nerveus. Maar toen we eenmaal waren begonnen voelde ik meteen weer die enorme team-spirit waar ik zo gek op ben. Iedereen deed 200% zijn / haar best en het werd een succes ! We hebben met een klein team een fors bedrag binnen gehaald en ik was de laatste avond toen de bezoekers weg waren en we als team nog even allemaal bij elkaar kwamen echt super trots op iedereen in het team ! Het meest trots was ik op Josje en Thera die voor het eerst op een event hadden gewerkt als Host! Het hele verzoekjes systeem is best ingewikkeld, maar als DJ was amper te merken dat het hun 1e keer was, alles verliep soepel.

De motivatie is weer 200% en ik beschouw het team een beetje als familie. Mensen waar je op kan bouwen en die er zijn op momenten dat het nodig is 

Dit jaar komt er dus weer een Charitysl.nl en ik verheug mij er op. Het wordt hopelijk weer net zo’n feest als afgelopen jaar, aan het team gaat het in ieder geval niet liggen! 

Kun je iets vertellen over wat het meeste indruk heeft gemaakt tijdens het event?

Wat vooral indruk op mij heeft gemaakt is hoeveel mensen een plaatje aanvroegen met een speciaal verhaal er bij: dat zijn soms de mooiste verzoekjes, ongeacht of het een verdrietig verhaal is of iets vrolijks . Er kwam echt van alles voorbij en soms was ik even uit mijn doen als vrienden die ik op SL al een tijdje ken ineens vertellen over hoe zwaar ze het in RL hebben. Dan sta je als DJ, maar ook als mens, echt met je mond vol tanden. Liefst probeer ik iemand dan op te vrolijken door iets in de microfoon te zeggen waar de persoon misschien een glimlach van krijgt, maar soms is er niets dat meer zegt dan een gepaste stilte en tijdens het nummer im-de ik de persoon dan om te laten merken dat ik meeleef.

Het is een bizarre tijd nu met het covid-19 corona virus, waarom vind jij het belangrijk om stil te staan bij KiKa (ook in deze tijd) en wat zou je grootste wens op dit moment zijn?

Ondanks dat er jaarlijks zo’n 1500 acties voor KiKa zijn sterft er elke 3 dagen een kind aan kanker. Dat moet anders. Het is een enorm goed doel want kinderen weten vaak totaal niet wat ze overkomt. Waarom hebben ze pijn en moeten ze vervelende behandelingen in het ziekenhuis ondergaan? Het doel is gekozen nadat er heel veel mensen op Facebook via een poll op hebben gestemd, dat zegt voor mij meer dan genoeg. We gaan er dan ook tegen aan om ook voor dit goede doel weer een mooi bedrag bij elkaar te krijgen!

Bij Charitysl.nl is de mening van de bezoeker enorm belangrijk en ook andere doelen vind ik mooi, zoals de dierenambulance . Elk jaar zal er weer een ander doel worden gekozen.

Waarom zouden bezoekers Charitysl.nl moeten bezoeken volgens jou?

Ik hoop dat er weer, net als afgelopen jaar, een hoop bezoekers komen. Al is het alleen maar om de sfeer te proeven. Vorig jaar was het gezellig druk en merkte ik wel dat sommige mensen die wat minder te besteden hadden zich bezwaard voelden omdat ze geen verzoekje konden aanvragen. Wat dat betreft hoeven mensen zich daar niet druk om te maken, het gaat om er zijn en het gezamenlijke doel, en iedere bezoeker is even welkom als een andere. Regelmatig zijn er hele mooie momenten als iemand even verdrietig is en iedereen in Local chat die persoon een knuffel of oppepper geeft en andere momenten zit je achter je scherm en verbaas je je over de muziek die wordt aangevraagd. Soms hele mooie nummers en soms carnavals muziek of rock en hardrock. echt alles komt voorbij. Dus wat dat betreft is er voor elk wat wils qua muziek . Het hele event is het over het algemeen gewoon super gezellig met af en toe emotionele momenten . De Dj’s en Hosts doen er echt ALLES aan om het iedereen naar de zin te maken , ongeacht of er wordt gedoneerd en hoeveel..

Tot slot wil ik iedereen sterkte wensen in deze rare corona tijd. Ik zit zelf al 4 weken thuis en krijg nu pas mijn stem een beetje terug, maar zowel de bedrijfsarts als de huisarts krijgen het niet voor elkaar om me te laten testen.. Geniet allemaal van en met elkaar van de mooie dingen die Second Life te bieden heeft en kom gezellig langs op Charitysl.nl. We zien iedereen daar graag!

 

Charitysl.nl 2020 vind plaats op 26 November – 29 november 2020 en staat in het teken van KiKa .


Ontdek meer van CharitySL.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Tags:

Comments are closed