We maken vandaag nader kennis met Rippie Clip. Rippie is een van de ceo’s van CharitySL.nl

Kun je iets vertellen over je zelf in Second Life?

Sinds 02/07/2008 ben ik online in SL. Ik heb Second Life ontdekt door mijn toenmalige collega Martin (Ravehead Aeon). Het was niet druk en we zaten naast elkaar aan het zelfde blok Helpdesk bij Ziggo in Den Haag. Martin vertelde mij over een digitale wereld waar hij zich kostelijk vermaakte en hij vertelde dat vol overtuiging, bombastisch alsof hij een spannend boek voorlas. Eigenlijk was na 3 minuten mijn interesse al gewekt. Mijn telefoon ging weer maar Martin nodigde mij nog even snel uit voor zijn bruiloft op Second Life een paar dagen later. Ik moest het alleen zelf even op internet opzoeken en op de pc downloaden en instaleren. Je vind het op secondlife.com vertelde Martin.
Eenmaal online was ik meteen verkocht aan deze virtuele wereld en ben ik nooit meer weg geweest. Na ongeveer een jaar ben ik zelf gaan bouwen en met hulp van anderen ben ik DJ geworden. In Second Life kan ik lekker mijn ei kwijt. Een beetje bouwen, dj-en en mijn eigen club bouwen en opstarten.
In September 2009 had ik mijn eerste eigen club Dynamite Disco met Dj Dynamite, in April 2010 had ik Open Air Dancing. Een grote dans gelegenheid in het bos, een soort Pink Pop maar dan met meer bos. In Juli 2010 ben ik weer verhuist en maak ik Rippies Dreamland met club en winkels vervolgens had ik in Mei 2011 Maddog Waikikie Cub. En zo kan ik nog wel even door gaan. Tevens ben ik DJ geweest bij Club Bash en DJ en manager bij Crazy Dutchy. Op dit moment draai ik alleen nog in Crazy Dutchy als DJ. De manager taak heb ik vanwege gezondheids redenen neergelegd, gelukkig zijn die inmiddels weer opgelost.
Ik houdt mij nu vooral bezig met CharitySL.nl en draaien bij Crazy Dutchy. Het DJ-en is echt een rode draad in mijn Second Life, ik vind het nog steeds ontzettend leuk om te doen.

Wat is jouw geschiedenis met Events in Second Life?

Ik bezocht op een bepaald moment Club NL, een voormalige Nederlandse club in Second Life. Toen mij duidelijk werd dat zij een 3fm glazenhuis zouden gaan bouwen, het zelfde als in Leiden, was mijn interesse gewekt. Ik heb mijzelf met veel bravoure het DJ Team in gepraat en mezelf voorzien van betere kwaliteit spullen om een mooier radio geluid te produceren als je gaat draaien. Helaas toen de tijd daar was voor mijn debuut liet mijn pc mij in de steek. Gelukkig was het team voorbereid op dit soort situaties en heb ik 2011 op de reservebank uitgezeten. Het glazenhuis 2012 zou mijn jaar en debuut worden. Vanaf dat moment heb ik geen jaar voorbij laten gaan. Het glazenhuis is gestopt maar het bleef toch kriebelen en van daar uit is ook samen met Toya & Petra het idee ontstaan voor CharitySL.nl.

Wat spreekt jouw aan in het mee doen met een charity event?

Het bezig zijn voor een ander die in nood zit. Wij kunnen op onze manier een deel zijn van een oplossing door voor een ander geld in te zamelen. Het geeft mij een goed gevoel als we na de actie het bedrag zien dat we bijeen hebben gehaald en we het gestort hebben op de rekening van het Doel dat we met elkaar uitgekozen hebben.
Zelf heb ik het financieel niet breed en op deze manier kan ik toch een bijdrage leveren aan een goede zaak.

Kun je mij iets meer vertellen over wat voor jou meest bijzondere moment was tijdens een event?

Meest bijzonder vind ik steeds weer het eerste moment dat je de microfoon open zet en Hallo zegt. Op dat moment gaat er bij mij altijd een rilling door het hele lijf en valt de spanning van mij af en ik denk dan: “We zijn gestart!”  Daarnaast komt het moment dat we het eind bedrag bekend maken. Hoeveel of weinig het ook is, dat blijft altijd een bijzonder moment voor mij. Het “We did it!” gevoel. Er is dus voor mij niet echt 1 specifiek  bijzonder moment, het is alles bij elkaar. De hele actie is bijzonder en hoe wij het met zijn allen voor elkaar boksen.

Waarom vind jij het belangrijk om juist in deze tijd aandacht te vragen voor KiKa?

Ik vind het belangrijk om voor KiKa aandacht te vragen omdat ik weet dat er nog zoveel te doen is als het om kinderkanker gaat. Ik heb zelf kleintjes rondlopen die gezond zijn (niet van mij zelf maar als oppas) en ik zou gek worden als zij niet geholpen konden worden.

Ik heb ook heel lang het Ronald McDonald huis gesteund om die reden, je wilt niet dat een ziek kind zonder zijn ouders is. Deze tijd is voor mij niet relevant, het is altijd belangrijk vind ik. En gezien de informatie die je ook kan vinden op het internet is er nog een lange weg te gaan voor genezing van kinderkanker.

Wat kunnen de bezoekers verwachten van CharitySL.NL? Hoe blijf je vernieuwen / ontwikkelen als organisatie en wat zijn je verwachtingen voor de komende editie?

De bezoekers mogen verwachten dat ik/wij ons uiterste best zullen doen om zoveel mogelijk Linden Dollars op te halen voor ons goede doel dat op dat moment gekozen is. Nu editie 2020 dus KiKa. Wij vernieuwen ons door groter te groeien in de opzet, elk jaar een dag er bij bv. Als organisatie streven we naar perfectie. De bezoeker kan een geweldig evenement verwachten met veel muziek gezelligheid en emotie. Wat betreft mijn eigen verwachtingen: ik wil natuurlijk meer ophalen dan vorig jaar, ik verwacht ook dat het een net zo geslaagd evenement zal worden als editie 2019 was. Met nog meer bezoekers dan vorige editie en nog meer donaties.

Is er iets wat jij nog wilt toevoegen?

Wij hebben een gacha winkel zowel op SLMarketplace als Inworld. Wanneer je daar iets koopt dan gaat ook dat hele bedrag naar onze actie toe.
Je kan de Gacha stores vinden via onderstaande linken:
CharitySL.nl op SLMarketplace
CharitySL.nl Gacha Store Inworld  

Verder kan je mij ook benaderen als je een donatie zuil op je land, in je winkel of in je club wilt plaatsen om via ons KiKa te supporten. We hebben de donatie zuilen eventueel ook in een Engelse versie.
Mocht je interesse hebben om ons team te versterken of wil je ons op een andere manier helpen: kijk dan op deze website voor meer informatie.

Ik ben heel blij met wat we tot nu toe bereikt hebben met ons Team en ik kan niet wachten tot we weer van start gaan. Ik heb er zin in!


Ontdek meer van CharitySL.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Comments are closed