CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Heb je even?

Home » Blog 2020 » Heb je even?

Heb je even?

Nog maar 7 dagen….. wow…. het gaat zo hard ineens… We hebben er zo veel zin in. De laatste handelingen worden verricht, even wat verbeteringen hier, nog wat daar… ja het is bijna zover, en we kunnen niet wachten! 

Na een maandenlange voorbereiding gaat het nu toch echt gebeuren. Althans… bijna. Samen dat goede gevoel, van iets doen en geven voor een ander, beleven. En dat is in deze samenleving een bijzonder gevoel. Het doel van dit jaar: KiKa. Kinderkanker is iets wat ons allemaal raakt.

Ook KiKa merkt de effecten van het coronavirus. Een groot deel van de acties en evenementen is geannuleerd en ook werving heeft een aantal maanden stilgelegen. Als gevolg hiervan zullen de opbrengsten van dit jaar, en daarmee het budget dat beschikbaar is voor onderzoeksprojecten, lager uitvallen dan voorzien. Het is op dit moment nog niet exact te voorspellen wat de impact van de coronacrisis op het beschikbare budget van 2020 zal zijn.

Ons event geeft zoveel momenten, mooie en ook verdrietige. Toch ga je er met veel energie en met levenslust vandaan, want je realiseert je dat gezondheid niet zo vanzelfsprekend is. We doen het voor die kinderen. Zij zijn zo onschuldig, zo afhankelijk. Ze hebben “ons” nodig om veilig te kunnen zijn, om kind te kunnen zijn. Ze horen niet ziek te zijn. Sommige kinderen slapen vaker in een ziekenhuisbed dan thuis. Dat hoort niet. Dat mag niet. De stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zet zich in om hier een einde aan te maken, en wij willen ze hiervoor steunen!

Sinds ik zelf zwanger werd, besefte ik hoe kwetsbaar je kostbaarste bezit is. Machteloos aan de zijlijn staan als ouder(s) dat kan en mag niet nodig zijn. Nu verliest 1 op de 4 kinderen de strijd en het zou je kind maar zijn. Daarom gaan wij staan voor KiKa. Omdat we zo ontzettend veel ontzag hebben voor alle kleine strijders. We kunnen als volwassenen veel leren van kinderen, maar vooral van kindjes die zijn getroffen door kanker. Met dit evenement hoop ik een steen bij te dragen aan het fantastische werk dat KiKa doet. Mijn kind is gezond en dat vind ik niet vanzelfsprekend. Daar ben ik blij mee dankbaar voor, maar helaas is dat niet voor iedereen zo.

Steun, het is zo belangrijk . Je kunt zoveel doen, wat een enorme steun geeft aan de ander. Maar we kunnen ook heel veel doen voor de mensen die we niet direct kennen. Door te zorgen voor onderzoek naar hun ziekte. Medicijnen, behandelingen. KiKa werkt hier hard voor, en ik ga heel hard werken om ze te helpen helpen. Help jij hierbij mee?

Bedankt!
Petra

Charitysl.nl staat in het teken van KiKa en vind plaats op 26-29 november 2020

Categories: