CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Muziek Tegen Kanker

Home » Blog 2021 » Muziek Tegen Kanker

Met CharitySL in actie voor KiKa event draaien we heel veel muziek tegen betaling. Hoe het werkt? Je vraagt een nummer aan en doneert een bedrag van minimaal 50 L$ (Second Life valuta = ongeveer €0,50),  op deze manier halen we met muziek geld op voor het goede doel KiKa.

Maar wat doet muziek nog nog meer:

Muziek kan een positieve invloed hebben op je lichaam en op emoties en gedachten.
Muziek kan:

 • je rustiger of juist actiever maken
 • voor afleiding zorgen
 • houvast en rust bieden
 • fijne herinneringen oproepen
 • emoties oproepen
 • helpen bij het uiten van emoties

Muziek kan je ook helpen bij:

 • misselijkheid en braken door chemotherapie
 • slaapproblemen
 • benauwdheid
 • stress
 • somberheid
 • het ondersteunen van de spirituele of religieuze beleving
 • problemen met de verwerking

Per persoon is deze ervaring anders. Als je volop wilt genieten dan draai je natuurlijk de muziek die jou aanspreekt, voor de een is dat rock voor een ander disco of klassiek. Welke muziek stijl jou ook aanspreekt het zal je helpen te ontspannen.

Voor een operatie kan muziek je ook helpen om ontspannen te zijn.  Als jij ontspannen ben voor, tijdens en na de operatie kan dit er voor zorgen dat je minder pijn ervaart.
Tijdens chemotherapie kan luisteren naar muziek de bijwerkingen verminderen omdat je minder aandacht hebt voor de klachten. Je kunt als je chemotherapie hebt je eigen muziek meenemen en je oortjes indoen en zo lekker genieten van de muziek waardoor de tijd sneller gaat.

Een nummer dat bekend is en veel mensen helpt of ze nu ziek zijn of gewoon in de put zitten is een nummer van Rachel Platten – Fight song.  Zij schreef het nummer in een periode waarin zij het privé erg moeilijk had.

Iemand die minder bekend was, is Zach Sobiech hij stierf op 18 jarige leeftijd aan Osteosarcoma (botkanker welke hoofdzakelijk bij kinderen voorkomt), op 14 jarige leeftijd werd hij gediagnosticeerd.  In mei 2012 kreeg hij te horen dat hij nog 1 jaar te leven had. Waarop hij in december 2012 het nummer “Clouds”  heeft opgenomen,  Het nummer gaat over zijn strijd met kanker.  Voor zijn overlijden heeft hij een band opgericht met de naam “A Firm Handshake” zij hebben begin 2013 één nummer uitgebracht met de titel “Fix me Up”.

 

Van 25 november 2021 tot en met 28 november 2021 houden wij ons event en zal ons team zich net als altijd voor de volle 1000% inzetten om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen, maar dat kunnen we niet alleen, hierbij hebben we jullie hulp nodig.
Ben je niet in Second Life maar wil je ons wel helpen dan kan je ook rechtsreeks via de volgende link een donatie doen: CharitySL.nl Actie pagina bij KiKa

We houden jullie natuurlijk op deze website, via Facebook en via de Inworld groep en subscriber op de hoogte van alles rondom CharitySL.nl in Actie voor KiKa

~Josje ~

Categories: