CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Wereld Kankerdag en Dag tegen Kanker

Home » Acties 2021 » Wereld Kankerdag en Dag tegen Kanker

Wij zetten ons in voor KiKa en proberen daar dan zoveel mogelijk geld voor op te halen door muziek te draaien die word aangevraagd voor minimaal 50L$.  Er word echter zoveel meer gedaan om te zorgen dat Kanker genezen kan worden, welke soort kanker dan ook.

Er is de jaarlijkse Wereld Kankerdag.
Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar onder andere 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt.

Kanker zet je wereld op z’n kop. Als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je omgeving ziek is of aan kanker is overleden. Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd – soms zelfs hun leven lang – last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Ieder jaar staan we daar wereldwijd op 4 februari bij stil.

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen of te behandelen. En om je te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Ben je met kanker geconfronteerd? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg en ondersteuning beschikbaar is. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók tot ver na afloop daarvan.

Naast deze dag is er ook nog de Dag tegen Kanker.
Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker deze dag. Dan steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem en tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen en tonen we hen dat ze er niet alleen voor staan.

  • Ruim 400 organisaties namen dit jaar (2021) deel: meer dan 200 woonzorgcentra, nagenoeg alle ziekenhuizen, bijna 100 gemeenten, enkele tientallen zorgorganisaties, scholen en bedrijven. Maar ook politici, donateurs, vrijwilligers.
  • Er werden meer dan 250.000 gele lintjes gedragen.
  • Wie op 21 oktober Facebook, Instagram en Twitter opende, kon het gele lintje absoluut niet missenMeer dan 1 miljoen mensen zagen het gele lintje van onze eigen accounts passerenmaar daarnaast werden onze posts nog tienduizenden keer gedeeld.
  • Meer dan 400 patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals schreven zich in voor een van de informatieve en ondersteunende online infosessies en initiaties.
  • Tal van ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseerden voor honderden patiënten activiteiten.
  • Televisiezender Eén, onze trouwe partner, bracht in de week van 18 oktober vier speciale uitzendingen naar aanleiding van de Dag tegen Kanker.
  • Ook BV’s toonden hun solidariteit.
  • Er werden meer dan 6000 berichten verstuurd naar mensen met kanker, hun naasten en zorgprofessionals (1435 online berichten, die de langste hartslag vormden, en 4601 postkaarten). We zagen het ene na het andere warme bericht passeren.

Charitysl.nl 2021 vind plaats van 25 November – 28 november 2021 in actie voor KiKa.

~ Josje ~

Categories: