CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind the scenes : Eric Balder

Home » Blog 2022 » Behind the scenes : Eric Balder

Vandaag maken we kennis Met Eric Balder, één van de nieuwe dj’s van CharitySL.nl. We treffen Eric thuis, waar hij woont met zijn partner Aurora en familie. Eric blijkt een echte family-man te zijn wat blijkt in de loop van ons gesprek.

Hoi Eric, Vertel eens iets over je zelf.
Hoe ik in Second Life geraakt ben, dat is lang geleden en weet ik niet meer precies. Volgens mij zag ik een advertentie en ben vervolgens eens gaan kijken. Verschillende avatars heb ik gehad en als Eric nu alweer heel wat jaren ( Eric hoort met ruim 15 SL jaren echt bij de oudjes ). Familie betekent veel voor mij en ik ben dan ook vader en grootvader van veel generaties hier in Second Life. Dagelijks online ben ik niet meer, maar als ik online ben dan gaat het om muziek en familie. Ik draai zelf als DJ in Second Life en veel familie in Second Life zit ook in de muziek.

Muziek is de rode draad door mijn Second Life. 2 dagen in de week draai ik op rvd’o, ik ben daar al 8 jaar. Ook op internet radio van hun zelf wordt gebruikt op de sim van rvd’o. Aurora ( SL partner ) heeft jingles ingesproken. Ik maak ook zelf jingles. Draai van alles waaronder veel populaire muziek. Ik luister zelf het liefste naar muziek in de richting van symphonic metal zoals: Nightwish, Evanance en anderen. Draaien in Second Life betekent niet alleen maar je computer aan zetten. Een set voorbereiden doe ik ongeveer in half uurtje tijd, zonder thema. Ook in Real Life ben ik bezig met licht en geluid: in SL 10 a 11 jaar, maar in RL al 33 jaar.

Second Life veranderd steeds, wordt steeds mooier. Vroeger bezocht ik plekken als de sim Rotterdam  en ook op de sim Amsterdam ben ik veel geweest, veel contacten daar gemaakt. Nu zoek ik het rustiger op, liefst een mooie sim om te dansen. En natuurlijk is het ook leuk om te landscapen, veel hier op onze sim heb ik zelf gedaan.

Nu weet ik dat dit niet je eerste event is, Wat is je geschiedenis met events en waarom zet jij je nu in voor KiKa?
Vroeger voor ClubNL heb ik in het glazen huis in Second Life gedraaid, toen was het voor Goede Doelen in het buitenland, net als Serious Request van 3 FM vroeger. In de familie heb ik te maken gehad met kanker en juist daarom vind ik elk fonds dat zich inzet voor kanker belangrijk.
En kinderen met kanker… Ik kan me niet voorstellen hoe het is, een van de ergste dingen die er zijn. Heb zelf een zoon en moet er niet aan denken dat die kanker krijgt. Gelukkig is hij kern gezond.

Als ik het hoor, dan vind ik het verschrikkelijk, KiKa zet zich daar voor in en daardoor zet ik mij ook er voor in. Je hobby met een goed doel combineren, mooier kan het niet. Bijzonder om samen te werken aan iets goeds .

Kun je iets vertellen over wat het meeste indruk op je gemaakt heeft tijdens een charity event?
Tijdens een editie van Serious Request Second Life, het glazen huis. Tijdens een graveyard shift ( een nacht shift) gebeurde het volgende : mijn SL dochter deed een verzoekje, een dedication naar mij, wat mij erg emotioneerde.
Zij is helaas overleden, maar het raakt mij nog steeds.

Wat verwacht je van het event en welke boodschap zou je de bezoekers willen mee geven? (Waarom zou men CharitySL.nl moeten bezoeken?)
KiKa zegt genoeg. De kinderen hebben hulp nodig, er is geld nodig voor onderzoek voor betere omstandigheden. Men moet komen, niet voor ons of de muziek, maar om samen ervoor te zorgen dat meer kinderen en hun families geholpen kunnen worden.

CharitySL.nl in actie voor KiKa vind dit jaar plaats van 23 tot en met 27 november 2022. En jij kunt nog mee doen! Kijk voor meer informatie op de button help mee! 

Categories: