CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind the scenes: Josje Aeon (Jooske69 Resident)

Home » Team » Behind the scenes: Josje Aeon (Jooske69 Resident)

Ik zat voor een openhartig gesprek op de bank met Josje Aeon, enthousiaste host van CharitySL.nl en ook voorlichter op de website.

Haa Josje, wat fijn dat ik je mag interviewen!

Voor de lezers die jou niet kennen : Wie is Josje?
Ja wat zal ik zeggen, Josje is een stil persoontje die van gezelligheid, lezen en films houd. Ik ben nu bijna 5 jaar geleden tijdens Serious Request in Second Life binnen gekomen in Second Life.

Nadat ik eerst een aantal jaar eerdere events in SL via de website stream had gevolgd wilde ik het wel eens inworld meemaken hoe dat was, en ik ben nooit meer weggegaan. Nadat mijn RL en SL zus Toya hier inworld een club begon was ik al snel omgepraat om te hosten, ik was toen nog geen 6 maanden oud in SL en daar sta je dan.

Ik wist niet dat SL zo verslavend kon zijn en al snel leerde ik daar ook mijn vriend Martin kennen waar ik zowel in SL als in RL mee samen ben. Bij hem ging ik verder met hosten tot het te veel werd om te combineren met ons werk. Op dit moment zijn wij eigenlijk veel op ons landje te vinden en bezoeken we regelmatig  clubs en de ballroom.

CharitySL.nl is al over enkele maanden, in wat voor mate ben jij daar nu al mee bezig?
Nog niet zoveel, behalve dan de website en natuurlijk zorgen dat we vrij zijn die dagen. Voor onze website bezoek ik veel andere websites voor de juiste informatie en zorg dat ik daar een mooi verhaal van kan maken.
Hier en daar maak ik ook een interview natuurlijk en de komende maanden gaan we steeds meer en vaker informatie delen, omdat het event nu toch wel steeds dichterbij komt.

Wat heb jij met het doel van dit jaar, KiKa? Waarom wil jij je hier persoonlijk voor in zetten?
Ik heb de afgelopen jaren heel dichtbij gezien wat kanker met iemand doet, als ik dan denk aan kinderen die dit doormaken en de families erom heen dan doet dat wat. Een kind moet kind kunnen zijn en niet de helft van een jaar en soms langer, in een ziekenhuisbed moeten liggen. En als ze dan thuis zijn dat ze nog niet naar school mogen of met vriendjes mogen spelen omdat hun weerstand zo laag is. Als moeder van gelukkig 3 gezonde kinderen moet ik er echt niet aan denken dat een van hen dat had kunnen zijn. Je kiest er niet voor om kanker te krijgen en daarom vind ik het zo belangrijk dat er goede middelen zijn om de kinderen zo kind mogelijk te kunnen laten zijn.

Wat is er zo bijzonder aan een event als CharitySL.nl?
De gezelligheid, vergelijkbare eerdere events zijn tenslotte uiteindelijk wel de reden dat ik in SL terecht ben gekomen en ben gebleven. Maar belangrijkste is vooral een steentje bijdragen voor het goede doel. Het leuke eraan vind ik toch wel dat je voor echt een super klein bedrag toch mee kan doen en een leuk plaatje kan aanvragen. Je weet nooit wat de mensen voor muziek mooi vinden en aanvragen en wat je dus te horen krijgt maar je weet wel waar je het voor doet.

Wat voor boodschap heb jij voor bezoekers aan het CharitySL.nl event dit jaar?
Trek je dansschoenen aan, maak een lijstje van nummers die je wilt horen en pak de taxi, die je tegen die tijd krijgt, spaar een zakje geld bij elkaar en help mee zodat KiKa meer onderzoek kan doen.

CharitySL.nl vind dit jaar plaats van 26-11-2020 tot en met 29-11-2020 en staat in het teken van KiKa.

Categories: