CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Where words fails, music speaks

Home » Informatie » Where words fails, music speaks

Sometimes when there are no words or there is nothing to say, music says it all.

Muziek verbind. Tijdens Charitysl.nl loopt muziek als een rode draad door het event. 4 dagen lang worden verzoekplaten voor een donatie gedraaid en met de muziek ontstaan ook de verhalen. Iedereen heeft wel een song die bepaalde herinneringen brengt. Muziek heeft invloed op lichamelijk, emotioneel en spiritueel gebied.

Muziek maken heeft ook een therapeutisch aspect. Het kan een medium zijn voor kinderen van alle leeftijden om te communiceren over hun gevoelens. Bij heel kleine kinderen kan dat nuttig zijn omdat ze verbaal nog niet mondig genoeg zijn. Maar ook grotere kinderen hebben het niet altijd gemakkelijk om hun boosheid, verdriet of verwarring in woorden uit te drukken. Daarbij kan muziek een uitlaatklep zijn.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat muziek een positief effect kan hebben op pijn, angst en stemmingsstoornissen.  En daarmee op de kwaliteit van leven. Rondom operaties kan muziek een pijnstillend en angstverminderend effect hebben. Ook kan het misselijkheid en braken tijdens chemotherapie verminderen. Muziek is de meest directe weg naar je emoties. Muziektherapie is op zichzelf geen behandeling tegen kanker. Muziek verzacht wel de symptomen van kanker en de bijwerkingen van de behandeling. Patiënten met kanker hebben niet alleen fysieke pijn, maar lijden ook psychologisch en emotioneel. Ook die laatste twee verdienen de nodige aandacht. Onderzoekers bestudeerden elke behandeling op basis van muziek. Dat was bijvoorbeeld muziektherapie uitgevoerd door gespecialiseerde therapeuten, of gewoon muziek die op de dienst oncologie van het ziekenhuis werd afgespeeld. Ritme is gunstig. Onze spieren, inclusief de hartspier, synchroniseren met de beat van de muziek. Bijvoorbeeld, sommige klassieke muziek benadert het ritme van de hartslag in rust (70 slagen per minuut). Deze muziek kan een hart dat te snel klopt vertragen.

Muziek doet iets met een mens

Muziek geneest geen kanker, maar het draagt wel bij aan de kwaliteit van leven. Kanker zullen we niet kunnen uitroeien met elkaar. We kunnen wel zorgen voor goed onderzoek, dat ervoor kan zorgen dat kanker niet meer dodelijk hoeft te zijn. Let’s give these children a future.

 

Zorg dat je er bij bent en beleef CharitySL.nl mee van 26-11-2020 tot en met 29-11-2020.

Wij zijn benieuwd naar de songs die jullie willen horen en de verhalen die jullie te vertellen hebben.

Als zelf ouders weten wij als geen ander dat de gezondheid van je kind het allerbelangrijkste is en dit was voor ons dan ook de reden om iets te willen betekenen voor KiKa. Het is hartverscheurend om te zien hoe het leven van jonge kinderen met kanker op hun kop wordt gezet door deze verschrikkelijke ziekte. Door ons te verbinden aan KiKa hopen we met muziek een steentje bij te kunnen dragen.

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker; 1 op de 4 van hen overleeft dit niet. Dat moet en dat kán beter. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

De gehele opbrengst van dit event gaat naar KIKA, Stichting Kinderen Kankervrij.

Categories: