CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind the scenes: Candida Campese

Home » Team » Behind the scenes: Candida Campese

Vandaag schoof ik bij Candi aan op de bank. Candi is DJ bij CharitySL.nl.

Hoi Candi, Charitysl.nl is al weer over een 2 maanden.

De lezers vinden het leuk om het team beter te leren kennen, mijn eerste vraag is dan ook, wie is Candi?
Ik kwam in 2007 uit nieuwsgierigheid, doordat ik in de informatiesector-ict werk, in Second Life en ik ben vooral blijven hangen door de muziek. Muziek loopt eigenlijk als rode draad door mijn SL. Ik vond overal wel een leuke plek voor iedere soort muziek. Ik hou van zoveel soorten muziek, dus of het nou metal was of gewoon pop of house ik kon van alles wat vinden.
In de loop der jaren leer je vele mensen kennen en in 2009 startte ik met dj-en op privé feestjes. Daarna vanaf 2010 bij diverse clubs. Ik ben gestart bij Big Daddy’s en heb daar zo’n 5 jaar gedraaid.
Daarna kwam ik op de London sim (een community sim) terecht en daar was ik de co-owner. Het was zo gezellig daar. Ik woonde daar ook en hoefde maar uit mijn huis te stappen en er waren mensen. Het was een echt levendige gemeenschap, helaas is die sim er niet meer. Na Londen kwam ik in een bloodlines familie terecht, dat is een grote vampier community, waar ik nog steeds in zit. Helaas is die familie steeds kleiner geworden, een aantal mensen hebben SL verlaten. Jaren lang hadden we een halve sim waar we met diverse familie leden woonden. Veel aanloop was er ook van andere bloodlines families. Die kwamen dan buurten of kwamen naar feestjes die we organiseerde.  Daarnaast ben ik altijd blijven dj-en. Maar goed de familie werd kleiner en toen hebben we het land opgegeven.
Ik ben al sinds 2008 Premium member, dus toen de nieuwe Linden huisjes voor Premium leden kwamen dacht ik die ga ik proberen. Sinds een jaar  woon ik nu in een Linden Home.

Op een dag kwam ik bij Club Bash, de oude club van Toya en zag ik een bord over Serious 2nd Life staan.  Ik zei van als je nog mensen zoekt die kunnen helpen dan wil ik dat wel doen en zo ben ik er in gerold. De keuze om mee te gaan helpen met CharitySL.nl nadat Serious 2nd Life was gestopt was dan ook niet moeilijk. Het was wel een beetje wennen dj-en in het Nederlands, want ik spreek eigenlijk altijd Engels Inworld. Ik ben zo’n 5 dagen per week online, soms heel kort soms wat langer. Nu voornamelijk om te dj-en.

Wat heb jij met het gekozen CharitySL.nl doel van dit jaar, namelijk KiKa?
De mensen die ik echt persoonlijk kende en kanker kregen zijn allemaal overleden, zoals mijn beide ouders maar ook buren, vrienden en collega’s. Ik hoor ook wel eens van mensen die ik minder goed ken dat die gelukkig succesvol zijn behandeld. Maar alle close mensen zijn dood door de ziekte kanker.
Via CharitySL.nl kan ik mijn steentje bijdragen en mij in zetten voor meer onderzoek naar kinderkanker. Alle kinderen zouden genezen moeten kunnen worden. Ze zijn jong, hebben de toekomst, zijn leuk en lief. Vooral de kinderen moeten de aandacht krijgen bij research maar ook de speciale aandacht en zorg als ze ziek of hopelijk genezen zijn.

Hoe belangrijk is muziek?
Muziek is een prachtige carrier voor emoties en saamhorigheid. Mensen kunnen er hun verdriet, twijfels en geluk in terugvinden. Maar ook samen muziek ervaren geeft verbinding. Kijk maar naar concerten en evenementen rondom muziek. Music touches the soul.

Waar kijk jij het meest naar uit aankomende editie van CharitySL.nl?
Dat er veel mensen en veel donaties komen, want daar houden we tenslotte het event voor. Ik vind het ook erg leuk om mee te werken in het CharitySL.nl team en zo een bijdrage te leveren aan dit zo bijzondere event. Toch weer de saamhorigheid.

Wat voor boodschap heb jij voor bezoekers aan het CharitySL.nl event dit jaar?
Kom kijken – het gaat om het goede doel.

CharitySL.nl vind dit jaar plaats van 26-11-2020 tot en met 29-11-2020 en staat in het teken van KiKa.

Categories: