CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind the scenes: Petra Oximoxi-Waco

Home » Team » Behind the scenes: Petra Oximoxi-Waco

Vandaag heb ik een afspraak met 1 van de organisatoren van CharitySL.nl; Petra Oximoxi-Waco en onder het genot van een drankje en een hapje verteld Petra haar verhaal.

Gezellig dat je er bent en voor wie jou nog niet kent, wie is Petra en wat doe je zoal?
Bijna 11 jaartjes nu in SL. Ik kwam er toen mijn RL schoonzusje vertelde dat het misschien iets voor mij was. Mijn eerste momenten in SL waren magisch, wat een prachtige wereld. De eerste jaren bestonden vooral uit het ontdekken van mooie plekken en het leren kennen van nieuwe mensen. Ben op een gegeven moment steeds meer aansluiting gaan vinden bij de Nederlanders in SL en kwam avond na avond in Nederlandse clubs. Ging al snel als host aan de slag, iets waar ik nog steeds met enorm plezier naar terug kijk. Pink Thursdays, events, de gesprekken met mensen die we hadden. Verschillende relaties gehad in SL, verschillende periodes gehad. Toen ik Ventus, mijn RL en SL partner, leerde kennen is SL voor mij minder belangrijk geworden en ben ik een poosje afwezig geweest. Nu ben ik er weer vaker, maar niet dagelijks meer. Ik heb nog wel een sim, want bezig zijn met landjes en mijn avatar vind ik heerlijk, even lekker bezig zijn. Soms nog even hosten, blijft leuk. Verder doe ik lekker sjoppuh en landjes bouwen (verbouwen) ohja en natuurlijk af en toe een trouwerij doen.

Hoe ben je bij CharitySL.nl terecht gekomen?
Heb met mijn toenmalige partner een aantal jaar Serious Request in sl georganiseerd, vond het heel bijzonder om te mogen mee werken met zo een event. Na een aantal jaar hebben wij de organisatie overgedragen en is Serious 2nd life ontstaan, ook daar als host aan mee gewerkt. Toen het jaar 2018 niet door ging is bij ons het idee ontstaan om zelf iets nieuws te beginnen en van daaruit is dus CharitySL.nl ontstaan, uit liefde geboren voor muziek en het goede doel.

Je bent  hiermee begonnen samen met Rippie en Toya, heb je gelijk ja gezegd of heb je er toch wel over moeten nadenken.
Ik zat eerst in twijfel, omdat ik toen heel weinig nog online was. Maar events als dit hebben mijn hart.
Ik vind het een bijzondere eer om mij te mogen inzetten voor een goed doel, en een aantal dagen bezig zijn met mensen die voor hetzelfde doel staan als jij en ik,  daarom ben ik aangesloten. En ook al werd mijn tijd in SL minder, mijn liefde voor dit soort events niet.

Toen het goede doel KiKa bekent gemaakt werd wat dacht je toen?
Heel blij met de keuze van de stemmers er waren natuurlijk meerdere goede doelen en ons streven is elk jaar een ander doel, maar het doel van dit jaar…. ik merk dat het met ieder van ons iets doet.

Waarom vind jij het zo belangrijk aandacht voor KIKa te vragen?
De laatste jaren heb ik helaas veel mensen in mijn kennissenkring door de ziekte kanker zien ontvallen.

Ik ben zielsgelukkig dat mijn kind gezond is, maar ik besef mij donders goed dat dit niet vanzelfsprekend is. Dagelijks krijgen kinderen de verschrikkelijke diagnose kanker. Ze krijgen de boodschap: “je hebt kanker”. Daarna start een moeilijke periode van zware behandelingen en onzekerheid. Soms met een goede afloop, maar helaas niet altijd.

Er is geen weg terug, er is geen andere keuze dan overleven.

Ik kan mij niets ergens voorstellen dat erger is dan het verlies van je kind. Daarom zet ik mij graag in voor het verhogen van de genezingskans van kinderen met kanker. Alle kinderen hebben recht op een onbezorgde jeugd. Kinderen zijn de sleutel van de toekomst, ik wil dat ieder kind weer gewoon kind kan zijn.

KiKa krijgt geen subsidie van de overheid en is daardoor volledig afhankelijk van donateurs.

Kinderkanker kan nu nog niet helemaal worden genezen , maar door onderzoek in de toekomst misschien wel. Nu fysieke collectes ook moeilijk zijn vanwege de covid-19 pandemie, is het extra belangrijk om ons event goed neer te zetten. Vind het heel bijzonder mij te mogen inzetten voor dit doel. Ik hoop dat we door ons event meer mensen aanzetten tot nadenken, doneren voor meer onderzoek naar de ziekte.  Vanuit mijn moederhart, als mens .

Wat zou je bezoekers willen meegeven?
Just DO it! Hoe meer mensen, hoe groter het event en hoe meer bewustwording. Doe mee, dan helpen we samen kinderkanker de wereld uit. Ik wil niet dat ouders uit de eerste hand hoeven te ervaren hoe kinderkanker er uit ziet. Ik zou heel trots en blij zijn als de bezoekers massaal gehoor geven aan onze oproep om mee te komen doen. Laten we verbonden met elkaar staan voor KiKa, tegen kinderkanker.

Samen voor 1 doel, SAMEN

Charitysl.nl 2020 vind plaats op 26 November – 29 november 2020 en staat in het teken van KiKa.

Categories: