CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Overdenkingen van Petra

Home » Blog 2020 » Overdenkingen van Petra

Soms krijgen we wel eens de vraag of een charity event organiseren nog wel van deze tijd is. Zeker in de tijd van Covid-19 zijn er ook veel andere prioriteiten. Ik zat daar zo eens over na te denken.

Ik vind hosten leuk, maar ik vind het pas echt geweldig tijdens een charity event. Met meerdere dingen tegelijk bezig zijn en helemaal in dienst te staan van een ander, voor een ander. Diegenen die je niet hoort, omdat zij strijden, vechten en niet opgeven. Elk kind dat getroffen wordt door kanker is er 1 te veel. De gedachte dat er nog zo veel kinderen lijden of overlijden aan en door kanker en ouders hier dagelijks een weg in moeten zien te vinden en dit voor zichzelf een plekje moeten geven terwijl hiervoor in alle eerlijkheid geen plek voor te vinden is heeft mij er toe gezet om in 2020 weer mee te doen. Daar krijg ik energie van!

Onderzoek naar een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Heel veel acties gaan niet door vanwege het corona virus. Maar kanker gaat wel door, het is niet weg of gepauzeerd. Geld voor onderzoek is hard nodig.

Ik ben dankbaar voor gezondheid van mijn eigen kind, maar dat geluk is er niet voor iedereen. Hart verscheurend is het om kinderen zo ziek te zien. Niemand zou kanker moeten krijgen, zeker kinderen niet. Voor alle kinderen met deze vreselijke ziekte zet ik me graag in. In het dagelijkse leven werk ik in de zorg, mijn hart geeft om mensen, en als ik een klein aandeel heb in een mooie donatie voor KiKa, dan doe ik dat zeker. Van heel dichtbij heb ik meegemaakt wat kinderkanker met de zieke kinderen en gezinnen doet. Gelukkig geneest een deel, maar dat kinderen de strijd niet winnen is hartverscheurend.  Het is alsof de grond onder je voeten vandaan zakt, je wereld staat op zijn kop. Alles is op dat moment gewoon ontzettend rot. Hoe vertel ik mijn kind dat het kanker heeft? Je wéét dat er geen weg terug is naar gister toen je nog onwetend was. Hier moet je doorheen, of je wilt of niet.

Laten we met elkaar hopen dat er snel een medicijn wordt gemaakt dat alle kanker zal genezen. Vooral kinderkanker. Want zeg nou zelf, een kind hoort te genieten van het leven en hoort te spelen. Een kind hoort niet ziek te zijn. Iedereen heeft met kanker te maken.

De strijd voor het event, is niets vergeleken bij de strijd van een kind om beter te worden. Een event om meer te leren over kinderkanker en het ophalen van geld voor onderzoek, waardoor in de toekomst meer kinderen met kanker kunnen genezen. Met meer geld voor wetenschappelijk onderzoek is het mogelijk de genezingskans van kinderen met kanker te vergroten. Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dat is goed, maar niet goed genoeg. Het is de droom van KiKa dat er in de toekomst geen kinderen meer sterven aan kanker. Om dit te realiseren, is veel kostbaar onderzoek nodig. Door te doneren steun jij de strijd tegen kinderkanker.

Hierbij heb ik een nummer gevoegd van Racoon – Don’t give up the fight.

Dit nummer is geschreven voor een kleine jongen genaamd Jayden, Jayden is gestorven aan Kanker. Dit lied is gemaakt voor zijn ouders, om hen kracht te geven en om geld op te halen voor meer onderzoek naar kinderkanker, zodat ouders hun kind op zo’n jonge leeftijd niet hoeven te begraven omdat het Kanker kreeg en niet kon genezen ervan.

 

Categories: