CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

CHARITYSL.NL 2020 VOOR KIKA:

Home » Acties 2020 » CHARITYSL.NL 2020 VOOR KIKA:

We hebben in de afgelopen 4 dagen weer een onvergetelijke editie van CharitySL.nl gehad. Voor alle mensen die in 2020 ook (weer) hun steentje hebben bijgedragen, hebben we een bedankje!
Mede dankzij jouw inzet hebben we 930.600 L$ op kunnen halen voor KiKa. Hiermee kan KiKa fondsen werven voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Hoe mooi is dat?

Wow! wat een geweldig bedrag om de week mee af te sluiten! In 4 dagen tijd werkten we toe naar de finale om de totale opbrengst van CharitySL.nl bekend te maken.

De day after
Daar zit je dan aan je eettafel. Maandagmorgen 30 november 2020, 08.57 uur. Facebook en m’n app ontploft. M’n oren suizen, m’n hoofd vol van alles en iedereen. Adrenaline blijft gaan. Ik wil zoveel zeggen, zoveel vertellen… Bij het begin dan maar: Jongens, we hebben gewoon met z’n allen 930.600 L$ opgehaald voor KiKa. Hoeveel?!? NEGENHONDERDDERTIGDUIZENDZESHONDERD LINDEN DOLLARS!!!

Bedankt
We willen graag bedanken voor je inzet de afgelopen week. Of het nu een donatie was, het aanvragen van een plaat of dat je een actie hebt opgezet of gesteund: ontzettend bedankt! Met de opbrengst kan KiKa heel veel mensen helpen die te maken hebben kinderkanker. Fantastisch dat jullie in deze tijd in zulke grote getalen zijn gekomen om te helpen voor 95% genezing van kinderkanker. Dat is het doel en dat doel is ook haalbaar mede dankzij jullie. Ik ben zo bang om iemand te vergeten op te noemen, daarom noem ik ook geen namen. Maar alle sponsors zijn zichtbaar op de website! Vooraf het event is er al 530.600 L$ opgehaald met acties, tijdens de finale gisteravond kwam daar nog 400.000L$ bij dat tijdens het event werd samen gebracht. En door de verbinding van al die acties samen, kwam dat tot een fantastisch eindpunt  van: 930.600 L$. ❤

In de laatste uren van het event kwam alles voorbij: uren knallen en springen. Huwelijksaanzoeken, laatste veilingbattles, laatste aankopen bij de promo en gachatafels. De verhalen die we hoorden over Kiki, Hailey, maar natuurlijk ook Tijn: Aangrijpende verhalen die voorbij komen, ze maken stuk voor stuk indruk. En terecht! Maar vraag je een willekeurige persoon nu wat hem het meest is bijgebleven van acties uit het verleden, dan krijg je waarschijnlijk vaak hetzelfde antwoord te horen: Tijn. De terminaal zieke 6-jarige jongen kreeg met zijn nagellak-actie heel Nederland op de been en haalde met #lakaan in zijn eentje ruim 2,5 miljoen euro op. In juli 2017 kwam het bijzonder verdrietige bericht naar buiten dat hij was overleden aan de gevolgen van hersenstamkanker. Tijn een Jongen, een held, een eeuwig mooi verhaal.

Zonder twijfel het meest ontroerende momenten van ChairytSL.nl, De laatste uren. Bijzondere en emotionele uren. De vermoeidheid hakt er in en de laatste uren blikten we terug op het event. De acties die vooraf ook voor KiKa georganiseerd werden, werden duidelijk en ook wat het opgeleverd heeft. Ook de veiling en de gacha voor de 1e keer in de CharitySL.nl geschiedenis gehouden waren zeer succesvol. Wat ons enorm heeft verrast, is dat KiKa onder heel veel mensen leeft en dat internationaal dit ook opgepakt wordt. Het is een eer dat er een vervolg komt op de acties die al georganiseerd zijn voor KiKa/CharitySL.nl.

Dit was me het weekje wel! Van hartverscheurende verhalen naar heel veel goede platen en dansfeestjes in de Speeltuin – CharitySL.nl 2020 zit erop. Thanks voor het luisteren, doneren en aanvragen!

Persoonlijke note:
Het was een eer en een plezier om deel uit te maken van het CharitySL.nl team. Ik was diep onder de indruk van de enorme inzet voor en achter de schermen. Het gevoel van verbinding en saamhorigheid, het goede doel en de adrenaline zijn ongetwijfeld ingrediënten die ervoor zorgen dat teamleden zich elk jaar opnieuw aanmelden. Het is hartverwarmend om te zien dat iedereen echt álles heeft gegeven voor dit doel dat iedereen raakt. Al deze mensen verdienen ons respect, waardering en bewondering. Met nieuwe teamleden, maar ook doorgewinterde members, was het een prachtige samenwerking: een team dat altijd voor elkaar klaar stond.
Het lied wat mij persoonlijk raakte en wat ik ook een aantal keer heb aangevraagd is:


Ronan by Taylor Swift

I remember your bare feet down the hallway
I remember your little laugh
Race cars on the kitchen floor, plastic dinosaurs
I love you to the moon and back

Come on baby with me, we’re gonna fly away from here
You were my best four years

Ronan Thompson, overleed in 2011 op vierjarige leeftijd door de gevolgen van neuroblastoom kanker. Zijn moeder Maya schreef blogs over haar zoon en hier heeft Taylor Swift voor dit lied delen uit gebruikt. Je voelt door de song de pijn van het verlies van haar zoon, maar ook de liefde. Het heeft mij opnieuw doen beseffen wat een geluk je hebt als je kind gezond hebt en je geen zorgen hebt over gezondheid of erger…

De actie voor KiKa was voor mij nog meer bijzonder dan voorgaande acties, kinderen zijn het waard, kinderen zijn de toekomst, laten we ze ook die toekomst geven. ❤
~Petra~

Categories: