CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

We zijn begonnen

Home » Acties 2021 » We zijn begonnen

We zijn begonnen,  kom naar de Charity Speeltuin, en kijk lekker rond bij de kraampjes en de shops, pak een dansje en geniet. Vanaf 12pm SLt (21:00 NLt) staan jullie favoriete DJ’s en hosten klaar om alle verzoekjes op te vangen en aan de DJ te geven. De opbrengst gaat naar de kinderen die het zo hard nodig hebben,  1 op de 4 kinderen overleeft het nog niet.

Lees hier het verhaal van Angie
Angie is 5 jaar en heeft leukemie zij noemt het “Stommenie” omdat het een stomme ziekte is. Omdat de huisarts het niet vertrouwde werd Angie met haar moeder naar de kinderarts doorverwezen. De arts had een sterke verdenking van leukemie (125 gevallen per jaar in Nederland) omdat er een tekort aan witte bloedlichaampjes was gevonden. De volgende ochtend werden we verwacht in het AMC voor verder onderzoek. Ik bleef heel rustig, maar van binnen suisde mijn bloed door mijn lijf. Ik kreeg het koud en voelde me misselijk.

De hele dag onderging ze onderzoek na onderzoek. Ze ging onder narcose voor een beenmergpunctie en er werd hersenvocht afgenomen, er werd een echo gemaakt van haar hart en longen en foto’s van haar borst en buik. Er moest een infuus ingebracht worden (en dit ging niet vanzelf) en er moest meerdere keren bloed worden afgenomen. Ze onderging het allemaal zonder slag of stoot. Ze deed het gewoon en ik ook. Ik heb de hele dag lopen trillen als een gek, had het koud en moest om de haverklap naar de wc, maar hier heeft mijn dochter niets van gemerkt.

Voor iedere behandeling, chemo, bloedprikken, foto, bloedtransfusie, spoedopname, etc. krijgt een kind een kanjerkraal. Ik weet nog dat Angie met deze ketting begon en dat ik toen een meisje zag met een hele lange ketting. Dit was heel confronterend. Inmiddels telt de ketting van Angie 500 kralen!

We kijken terug op een heel zwaar jaar. Maar mijn twee meiden en ik flikken het wel mooi maar even! Ik ben trots op ons! Samen zijn we sterk. “Mama, we zijn een team toch, wij drieën,” zegt Angie (nu 5 jaar) regelmatig. Want laten we Vlinder niet vergeten. Die ontzettend lief en verantwoordelijk is voor haar zusje. En veel meer moet dragen dan een ‘gewone’ grote zus. We zijn er nog sterker van geworden en gaan vol goede moed en positivisme de laatste maanden van het behandeltraject in. Want als we zo doorgaan krijgt Angie op 21 september 2019 haar laatste kraal voor haar Kanjerketting. En dan vieren wij een feestje!

Date: November 25, 2021
Slurl: http://maps.secondlife.com/secondlife/Tuvali/147/94/23?
Website : CharitySL.nl – Met elkaar maken we de wereld een stukje beter
Facebook: https://www.facebook.com/Charitysl.nl

CharitySL.nl 2021 November 25th – November 28th 2021 For KiKa.

~Josje~

Categories: