CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

‘KiKa Stories’

Home » Acties 2022 » ‘KiKa Stories’

Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker.

KiKa lanceert de documentaireserie ‘KiKa Stories’ in de maand van kinderkanker. Aanleiding is het 20 jaar bestaan van de stichting. In 2002 begon KiKa haar reis met als eindbestemming 100% genezing. Wat is er bereikt en hoe is het nu met enkele survivors, twintig jaar later? In een 8-delige documentaireserie neemt KiKa je mee.

KiKa Stories: indrukwekkende portretten
In KiKa Stories volgen we Kim Schoenmaker (presentatrice) samen met een team van drie reporters: Ninthe (7), Matt (13) en Femke (14).
Kanker speelt namelijk vanaf kleins af aan een rol in de levens van de kinderen. Matt en Femke kregen de ziekte op jonge leeftijd. Ninthe is de kleindochter van Frits Hirschstein, oprichter van KiKa, die zich jarenlang inzet in de strijd tegen kinderkanker. Naast de presentatie is de muziek en een deel van de regie in handen van kinderkankersurvivors.

De kinderen gaan langs bij bijzondere mensen die hebben bijgedragen aan de missie van KiKa. Ze gaan in gesprek met survivors hoe het is om te leven na kanker. Hiermee vragen ze aandacht en begrip voor het feit dat survivors vaak nog last hebben van klachten zoals angst en trauma’s. Ook ontdekken ze wat artsen en onderzoekers in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht doen om kinderen met kanker te genezen.

De documentaireserie is vanaf 8 september te zien op de YouTube-pagina van KiKa.

Dit stuk is overgenomen van de originele KiKa website;
https://www.kika.nl/

CharitySL.nl in actie voor KiKa vind dit jaar plaats van 23 tot en met 27 november 2022

~ Judy Flower ~

Categories: