CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Behind The Scenes: Beertje Alter

Home » Acties 2023 » Behind The Scenes: Beertje Alter

Vandaag maken we kennis met Beertje. Zij zal dit jaar voor het eerst meedoen als floorhost bij CharitySl.nl in actie voor KiKa. We ontmoeten elkaar bij Angels Atmosphere en nemen plaats in mega comfortabele stoelen. 

Hallo Beertje. Wat fijn om je weer te zien en te spreken. Wij hebben elkaar al eerder ontmoet tijdens ons bezoek aan het Prinses Máxima Centrum, maar voor wie jou niet of minder goed kent, wie is Beertje? 

Beertje: Mijn naam is Beertje Alter en ik ben sinds augustus 2008 online in Second Life. Na een aantal maanden ben ik gaan hosten bij Waps. Dit was een gezellige tijd waarbij we soms tot diep in de nacht online waren. 

Dat is al wel even geleden, 2008. Heb je weleens eerder met een evenement als dit meegewerkt?

Beertje: Nee, met zo’n groot evenement als dit heb ik niet mee gewerkt en ik vind het wel erg spannend. De vorige edities heb ik wel meegekregen en ik ben af en toe online geweest om mee te luisteren. 

Het is ook best wel spannend, dat snap ik heel goed. Ik heb dat ook ieder jaar, maar als je eenmaal bezig bent, wil je niet meer terug. Waarom heb je ervoor gekozen om mee te werken aan CharitySL.nl en hoe ben je erbij gekomen?

Beertje: Ik ben bij CharitySl.nl gekomen door mijn RL man en CEO van CharitySL.nl, Rippie. Die draait natuurlijk al enige jaren mee en ik weet hoe hij zich voor 100% inzet. Daardoor ben ik enthousiast geraakt om mee te doen als host. Daarnaast ben ik afgelopen september mee geweest om de cheque van editie 2022 bij KiKa te overhandigen in het Prinses Máxima Centrum. Ons bezoek heeft mij alleen maar meer doen besluiten om mee te doen. 

Ja, het bezoek aan het Prinses Máxima Centrum geeft een extra push om meer te doen voor de kinderen. We vinden het ook super om je aan ons team toe te mogen voegen. Wat heb jij met het doel, namelijk KiKa?

Beertje: Zelf heb ik kinderkanker niet van dichtbij meegemaakt, maar op tv heb ik wel programma’s erover gevolgd. Dit was heel emotioneel om te zien. Na het bezoek aan het Prinses Máxima Centrum en daar te zien en te horen wat de stichting doet, met de onderzoeken naar kinderkanker, hoop ik dat er nog meer onderzoek gedaan kan worden voor de zieke kinderen en dat ze mogen genezen. 

Ja, dat hoop ik ook en de programma’s zijn inderdaad erg indrukwekkend en emotioneel om te zien. Waarom is het volgens jou zo belangrijk om stil te staan bij KiKa en wat zou je grootste wens op dit moment zijn?

Beertje: Kika doet zoveel, goed werk met hun onderzoeken en het is belangrijk om daarbij stil te staan. Mijn grootste wens zou zijn dat er nog meer onderzoek gedaan kan worden, zodat de kinderen met kanker geen zware kuren meer hoeven te krijgen en sneller zullen genezen. Daarnaast ook dat kanker bij kinderen sneller ontdekt wordt. 

Wat een goede wens voor KiKa en inderdaad een snellere ontdekking van kanker bij kinderen, zodat ze ook eerder behandeld kunnen worden. Wat verwacht je van het evenement en wat wil je onze bezoekers meegeven?

Beertje: Ik verwacht dat er een hoop gedoneerd gaat worden en dat de bezoekers tijdens deze dagen beseffen dat het belangrijk is dat er veel meer onderzoek gedaan moet worden naar kinderkanker. 

Daar ben ik het helemaal mee eens. Alle onderzoek om kinderkanker de wereld uit te krijgen. Beertje, ik wil je heel erg bedanken voor je tijd en het delen van je motivatie om mee te doen tijdens CharitySL.nl in actie voor KiKa. 

We hopen jullie, samen met Beertje, te mogen verwelkomen tijdens ons evenement van woensdag 22 november tot en met zondag 26 november 2023. Tot dan!

Categories: