CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Gestort en nu?

Home » Blog 2024 » Gestort en nu?

In de vorige post hebben we verteld dat het totale bedrag wat tijdens CharitySL.nl 2023 is samen gebracht is gestort aan KiKa. Maar wat gebeurd daar eigenlijk mee? 

Terug naar het begin:

We gaan weer even terug in de tijd. 22 tot en met 26 november 2023 stond CharitySL.nl 2023 in het teken van KiKa. Een doel dat al enkele jaren omarmd wordt door CharitySL.nl. We hebben ooit voor KiKa gekozen na gevraagd te hebben aan de Nederlandse Second Life community wat een geschikt doel kon zijn. Het werd al snel KiKa en door de jaren heen bleek dat dit bij iedereen iets raakte. Elke editie CharitySL.nl wordt gekenmerkt door muziek, want muziek verbind. Er worden plaatjes aangevraagd voor een donatie, er is merchandise, live muziek, markt, raffles en veilingen. Met de jaren zijn er ook rondom het event meer andere initiatieven ontstaan . Het maakt nogmaals duidelijk dat de Nederlandse Second Life community KiKa heeft omarmd en dat is nog steeds hard nodig.

KiKa:

Kika staat voor kinderen kankervrij. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Momenteel overleeft 81% van deze kinderen. De overlevingskans is de afgelopen jaren verbeterd van 72% naar 81% en dat is natuurlijk een enorme verbetering, maar 100% genezing is het doel van KiKa.      1 op de 5 kinderen overleeft het op het moment niet en daarom is er meer onderzoek nodig, door wetenschappelijk onderzoek ontdekken we steeds meer over kinderkanker en stijgt de overlevingskans van zieke kinderen. Hiervoor is elke donatie of actie meer dan welkom. KiKa investeert in onderzoek, het Prinses Máxima Centrum en voorlichting. Hierdoor komen er steeds betere medicijnen en behandelingen, hebben kinderen minder pijn tijdens behandelingen en is er meer kans op genezing. Allemaal ingrediënten voor een steeds hoopvollere toekomst voor kinderen met kanker. Om KiKa hier bij te ondersteunen zal CharitySL.nl ook dit jaar weer actie voeren tijdens het event in november 2024. Zodat wij ook bijdragen aan het onderzoek, met als einddoel 100% genezing.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en we hopen dat jullie het komende jaar dan ook weer in grote getale aanwezig zullen zijn tijdens het live-event . Want samen kunnen we meer doen!

CharitySL.nl in Actie voor KiKa vind dit jaar plaats van 20 november 2024 tot en met 24 november 2024

~ Petra ~

 

Categories: