CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Een hernieuwde kennismaking Met Toya

Home » Acties 2023 » Een hernieuwde kennismaking Met Toya

Vandaag heb ik met Toya afgesproken, een van de grondleggers en ankers van CharitySL.nl. We blikken samen terug op de afgelopen jaren en ook kijken we naar het event van dit jaar en de toekomst.

5 jaar CharitySL.nl! Wat een reis. Als je terug kijkt op de eerste editie wat staat je dan nog bij?

De spanning. We kwamen vanuit een ander goed georganiseerd event. Het vertrouwen van anderen in ons was laag. “Waar begonnen we aan, we waren geen organisatie mensen maar mensen voor op de achtergrond. Begin er niet aan, het is heel veel werk en vraagt veel kennis.” Zulke opmerkingen kregen we te horen. Dat zorgde voor veel negatieve spanningen.
En natuurlijk ook onze eigen vragen: Weet men ons te vinden? Gaan we het streefbedrag halen? Hoe pak je alles aan? Dat maakte de spanning nog hoger.
Toen we het streefbedrag gehaald hadden, was er de ontlading en ook de euforie dat we toch echt wel wat neer hadden gezet, dat wij het echt wel kunnen. Die negatieve lading die anderen ons wilde geven, dat heeft bij mij echt heel wat gedaan. Het maakte ons ook onzeker. We hebben alles zelf uit moeten vinden, maar we hebben ook veel bereikt. Hopelijk kunnen wij ooit het event met alle verworven kennis overdragen aan anderen, om die het weer verder op te laten pakken en ook hele mooie dingen te kunnen bereiken. Aan ons zal dat niet liggen.
Men dacht ook dat we het voor eigen gewin deden, voor onze eigen naam. Toen het event uit pracktische overwegingen op de locatie Embrace werdt gedaan was er toch twijfel, want men denkt dat je het voor je eigen club doet. Er is dan ook heel veel teleurstelling dat anderen zo over je denken. Maar gelukkig komen er ook mensen naar je toe die vertellen dat ze jou wel vertrouwen en het doel graag willen steunen. Dat doet dan weer goed en dat geeft weer een boost aan je zelfvertrouwen.

Heeft het event de afgelopen jaren je verwachtingen waar gemaakt?

Toch wel boven verwachting. We ontvingen veel steun van anderen, de naam CharitySL.nl begon zich steeds meer te vestigen en we kwamen steeds meer in contact met anderen die ook graag mee wilden helpen. Bijvoorbeeld TAO (Together as One) van Winter en zijn Team. Het maakte ons erg dankbaar en maakte ons nog meer gemotiveerd.
Ik ben enorm trots op wat we de afgelopen 5 jaar hebben gedaan samen met het Team, de bezoekers en iedereen die een aandeel heeft gehad. Dat maakt dat we een onderdeel zijn in de genezing van kinderen met kanker.

Is er een ultiem moment wat je altijd bij zal blijven?

De eerste keer het streefbedrag halen maakte veel indruk. Er gebeurd enorm veel en het is hard werken. Daarom heeft het event ook een jaar nodig om voor te bereiden. De Anonieme sponsors die elke keer weer verrast. Mensen die eigenlijk geen geld hebben maar toch alles bijzetten om er te zijn. Het plezier en enthousiasme van de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan dat ineens iedereen een krijtje op de rug heeft en zo een lach brengen bij een ieder die dat zo hard nodig heeft. Samen met elkaar voor een doel gaan en dat we elk jaar dan ook nog eens zo een mooi bedrag kunnen overmaken.
Het afgelopen jaar was ook een geweldig moment dat we gedurende het Event op de Destination Guide van Second Life en op het inlog scherm van Firestorm stonden. Daardoor kon men ons nog makkelijker vinden.
Omdat er ook veel contact met Linden Labs is en zij ook dingen checken, kwam Strawberry Linden ook op de sim kijken voordat we het Event begonnen en kwam Atlas Linden langs die ook nog eens doneerde, dat was echt heel gaaf.  Een stukje erkenning.

Hoeveel is er de afgelopen jaren opgebracht door CharitySl.nl voor KiKa?

De 1e editie hebben we actie gevoerd voor KWF, daarna volgde 3 edities voor KiKa. In deze 3 edities is er namens CharitySL.nl tot nog toe 18.956,52 euro ingezamelt. Als je daar op terug kijkt is dat een prachtig bedrag wat is bijeengebracht door de bezoekers en sponsors van CharitySL.nl in Second Life, maar ook zeker de mensen buiten Second Life hebben hun steentje bijgedragen.
KiKa was niet bekend met Second Life. Door de jaren heen kwam er steeds makkelijker contact. Ze kennen CharitySL.nl nu. KiKa is een non-profit organisatie met vrijwilligers. Zij delen dezelfde passie en begrijpen heel goed de motivatie om dit te doen. Ondanks dat het afgelopen jaar moeizaam ging met de betaling via Linden Labs en Tilia, was KiKa heel mee werkend. Ze werden nooit moe van de vragen die wij en Linden Labs hadden.
Met het geld werft KiKa fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Deze activiteiten zijn gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Tijdens het event horen we vaak verschillende verhalen met mensen die met kinderkanker te maken hebben. Hoe ga je om met de heftige verhalen die je hoort?

De eerste keren dat je dat hoort, dan zitten je emoties erg hoog. Die hakken er mega in en ook nu na 4 jaar hakt het er nog steeds in. Je houd vaak het contact met deze mensen, ook tijdens het event. Soms krijg je ook te horen hoe de situatie van dat moment is. Je leeft mee en beseft heel goed hoe kwetsbaar een mens is en dat blijf je ook voelen. Je wordt er verdrietig van.
Afgelopen december was er de Actie Missie 538. Nomi kwam met haar ouders naar de studio tijdens de actie. Nomi had neuroblastoom. De avond voor zij naar de studio kwamen kregen de ouders nog eens slecht nieuws. De tumor was gegroeid. Afgelopen mei hebben we gehoord dat Nomi het niet heeft gered. Dat is vreselijk. Je weet dan zo goed nog wie het was en dat raakt je. Je bent blij als je hoort dat iemand het heeft gered, maar als je bijvoorbeeld weet dat er controle is of gevarenzone dan blijft het spannend.
Je leeft zo ontzettend mee met de mensen, maar beseft ook meteen: Hier doe ik het voor. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen of kleinkinderen het krijgen. Maar tegelijk weet je waarom niet? Waarom krijgen anderen het? Waarom zou het bij mijn dierbaren niet gebeuren? Daarom wil ik nog harder mijn best doen. Mocht het balletje zo vallen, dat ze genezen kunnen. Dat er manieren zijn waardoor ze mindere ellende hoeven door te maken, onder andere met behandelingen. Dat er in de toekomst helemaal geen Kanjerketting meer nodig is. Het maakt mij nog meer gedreven om door te zetten, om die bijdrage te zijn, die druppel in de de rivier die uiteindelijk een waterval van genezing zal worden voor kinderen met Kinderkanker.

Wat kunnen we de komende editie verwachten?

Een feestje! Een woord waar ik veel moeite mee heb gehad en nog steeds dubbel voelt in deze context, maar natuurlijk hoop ik dat het event weer goed wordt bezocht. Deze editie wordt de 4e keer voor KiKa. Ik kijk er naar uit om iedereen weer te mogen verwelkomen, om veel plezier te hebben samen, de lach op de gezichten. We gaan genieten van aangevraagde muziek en van artiesten. Met elkaar een mooi bedrag samen brengen.

Waarom moet iedereen dit jaar weer de actie steunen en met gulle hand geven?

Omdat we niet willen dat kinderen ziek worden. Niet meer hoeven te overlijden door kinderkanker. En er zijn zo veel verschillende soorten kinderkanker. 81% van de kinderen geneest van Kinderkanker, die andere 19% moeten we er nog bij krijgen. Second Life als gemeenschap hand in hand samenwerkend om meer kinderen te kunnen helpen.

Op welke manieren kunnen vrienden het event CharitySL.nl dit jaar steunen?

Kunnen zij nu al iets doen? Op dit moment zijn er nog 4 maanden te gaan. Dat betekent dat je je nog vol op kunt aanmelden via de volgende links:

  • Sponsoring (pakketten/ raffle/ veiling).
  • Donatie kiosken
  • Gacha
  • Hosten en DJ’s kunnen zich nog aanmelden.
  • Marktkraam huren
  • Informatie delen, door middel van Facebook posts en website artikelen te delen met je eigen gemeenschap en informatie pakketten aan je vrienden uit te delen met meer informatie over CharitySL.nl en KiKa.
Uitdagingen liggen veel op de loer tijdens het event, zijn er dingen die je niet doet als je uitgedaagd wordt?

Niet uit de kleren het is tenslotte een event voor Kinderen, maar verder wees creatief. Ik heb al een uitdaging binnen. Er kan zeker meer bij, het hele team staat hier voor open. Het levert wat op voor KiKa en geeft andere energie. Uitdagingen zijn dan ook zeer welkom. Ook gaan we dit jaar weer thema dagen doen, hier over wordt later meer bekend.

Ben je over 5 jaar nog CEO van Charity ?

Mijn hart is er goed voor, maar ik kan niet in de toekomst kijken. Je weet niet wat je situatie dan is. Als er een nieuwe groep op staat om CharitySL.nl over te nemen, dan kan ik misschien meer op de achtergrond meehelpen. De kans bestaat ook dat ik over 20 jaar nog CEO ben.
Zolang je ergens blij van wordt en anderen kunt blijven motiveren. Je kan ook ergens in blijven hangen en dan is er minder kans voor vernieuwing / verbetering. Dus misschien nooit helemaal weg, maar wel blijvend als anker.

Is er in Second Life nog genoeg grond voor events?

In een wereld met veel ellende in de zin van armoede, ziekte en oorlogen, maar ook in een wereld waarin men zichzelf vooral belangrijk vind, is het soms moeilijk draagvlak vinden. CharitySL.nl blijft wel zichzelf tonen, maar niet zo erg als andere events. We blijven het doen, we blijven leren en houden de focus op 1 keer in jaar een groot event van een paar dagen.

Wat is je wens voor de toekomst?

Het hoofddoel is kinderkanker de wereld uit. En voor het event willen we elk jaar verbeteren, door ontwikkelen. We hopen dat CharitySL.nl blijft bestaan en op een gegeven moment overgedragen kan worden. Wij zijn niet CharitySL.nl, CharitySL.nl is iedereen die CharitySL.nl een warm hart toe draagt. Second Life is dit jaar 20 jaar geworden, we hopen dat we nog minstens 20 jaar door kunnen. Maar natuurlijk hopen we dat het ooit niet meer nodig hoeft te zijn voor KiKa en elk kind mag genezen.

~ Petra ~

CharitySL.nl in actie voor KiKa editie 2023 is van 22 november 2023 tot en met 26 november 2023.

 

Categories: