CharitySL.nl

Samen maken we de wereld een stukje mooier

Een hernieuwde kennismaking met Rippie

Home » Acties 2023 » Een hernieuwde kennismaking met Rippie

Vandaag heb ik met Rippie afgesproken, ook een van de grondleggers en ankers van CharitySL.nl. Samen kijken we terug op de afgelopen jaren en blikken vooruit op de komende editie.

5 jaar CharitySL.nl! wat een reis. Als je terug kijkt op de eerste editie, Wat staat je dan nog bij?

Kunst en vliegwerk, een complete organisatie op pakken. Natuurlijk zeg je ik doe het, maar dan is het aan de andere kant ook de onzekerheid: Waar begin je aan, hoe begin je er aan? Tegelijkertijd heerste het gevoel: “We gaan er voor. Ik wil dat dit zal slagen”. Negatieve aandacht zorgde voor ruis, dat gaf meer druk. Maar daardoor waren we wel extra mega gemotiveerd geraakt. En als dan de eerste editie gedaan is en gelukt, dan is er enorme blijdschap. Ik heb ook enorm veel plezier gehad, het event staat er en het heeft een prachtig bedrag opgebracht. Alle doelen die we voor ons zelf gesteld hadden hebben we behaald.

Heeft het event de afgelopen jaren je verwachtingen waar gemaakt?

Ja, elk jaar het event voor elkaar krijgen en alles wat lukt maakt verwachtingen waar. Alles wat we ophalen is gewenst. Persoonlijk was ik met iedere Linden Dollar tevreden. Er is wel een lat, maar niet op dat vlak.

Zijn er dingen anders nu dan toen?

De nieuwsgierigheid is er wel van af. De aanmeldingen lopen na de zomer het hardst. Het is een Nederlandstalig event, dus is er beperkte keuze in Nederlands sprekende DJ’s. Daardoor moet je wel in een kleinere poel vissen. Dat is niet zo simpel, het is een intensieve week en niet iedereen wilt of kan dat. Vanaf 09:00 uur tot 02:00 uur kun je ingeroosterd worden als DJ of als Stage/Floor Host nadat je je aangemeld hebt. Er wordt natuurlijk ook wel van je verwacht dat je betrokken bent en aanwezig zal zijn. Gemiddeld draai je een 2 uur durende shift maar dit kan per situatie en persoon verschillen. Het vraagt veel inzet van iemand, het kost veel energie maar het geeft ook veel energie, de hele week sta je aan en lig je in bed nog te stuiterballen. De wekker gaat, want je wilt er bij zijn, niks missen. En je staat weer aan.

Is er een ultiem moment wat je altijd bij zal blijven?

De afgelopen editie is het gelukt om een extern bedrijf de stream te laten sponsoren namelijk Streampakket.com, ze hebben zelfs een avatar aan gemaakt. Ze waren zo onder de indruk dat ze toegezegd hebben dit jaar weer mee te doen. Nooit gedacht dat het zou lukken. Ik had een e-mail gestuurd met uitleg wat we doen en of ze wilden mee werken. Tevens had ik een voorbeeld jingle gemaakt en naar ze toe gestuurd zodat ze een idee hadden wat we doen. Superleuk!

Tijdens het event horen we vaak verschillende verhalen met mensen die met kinderkanker te maken hebben, Hoe ga je om met de heftige verhalen die je hoort?

Wat ik probeer te doen, is mij te wapenen tegen te veel emoties. Informatie brengen om te motiveren, dat lukt niet als ik jankend aan de microfoon ligt. Maar natuurlijk raakt het mij ook allemaal heel erg. Het Paul de Leeuw programma had afgelopen jaar een programma: “niet klein te krijgen”. In het programma volgde Paul 5 tieners met een levensbedreigende ziekte, deze serie maakte grote indruk op mij. Ik heb er stukjes uit gehaald zodat deze gebruikt kunnen worden tijdens het event. Alles moet je goed uitzoeken, want niet alles mag je gebruiken, er hangen wel regels aan het gebruik van media. Juist doordat ik vaker verhalen zie en hoor kan ik mij er beter op voorbereiden, het raakt mij wel maar het lukt wel om me af te sluiten. Als CEO ben je altijd aanwezig en ben je vliegende keep om allerlei zaken omtrent het Event in de juiste banen te blijven leiden, dat lukt mij het beste wanneer ik stabiel en rustig ben.

Wat kunnen we de komende editie verwachten?

Natuurlijk zijn er vernieuwingen en verbeteringen. We werken met een nieuw CEO / Manager Team, dit brengt ook nieuwe ideeën aan. Je moet elkaar leren kennen en elkaars talenten goed leren benutten. De komende maanden zullen er natuurlijk sneak peaks gedeeld worden en wordt de bezoeker mee genomen in de voorbereidingen van het event.

Is er in Second Life nog genoeg grond voor events ?

Ja zeker, als je maar transparant bent. Het leeft zeker, de Second Life community wilt zeker helpen. Toya verzet enorm veel werk, communiceert goed, bv met Linden Labs, door haar inzet krijgen we dan toch weer voor elkaar dat Linden Labs coöperatief is.  Respect voor al dat werk. Tuurlijk is er ook druk, hebben we  bijvoorbeeld wel genoeg aanmeldingen? Wat gaat het doen dit jaar? Zeker willen we nog aanmeldingen er bij hebben. We willen zeker een Nederlands event blijven met als hoofdact: DJ’s en Hosten. En natuurlijk komen er ook artiesten. We hopen op veel aanmeldingen gemotiveerd om in te zetten, niet voor mij maar voor kinderen met kanker. Tuurlijk zijn er bepaalde regels nodig, maar als aan die wensen voldaan kan worden dan heb je een geweldige week. Met veel lol en plezier, stress en energie. Persoonlijk werk ik graag mee aan events, onder druk presteren met een bepaald doel? Dan ben ik op mijn best.

Ben je over 5 jaar nog ceo van Charity .

Enerzijds is het goed als er over een paar jaar een groep is die het op wilt pakken, maar ik zou het moeilijk vinden als het stopt. Dan ik stop liever op het hoogtepunt. Dus over 5 jaar ben ik nog steeds CEO. Het zit diep, ik ben volledig committed. Het is nog steeds heel leuk om te doen. Zolang er Second Life is en zolang het rl te combineren is blijf ik mee doen.

Zou je Kika altijd als doel van CharitySL.nl willen houden?

Ja als het aan mij ligt wel. Ik ben gek op kinderen. Ik wil niet dat kinderen ziek worden en dood gaan aan een ziekte die niet te genezen is. We moeten blijven zoeken naar oplossingen. Als we daar 1000 euro aan kunnen bijdragen, dan is dat geweldig. Dus mijn wens voor de toekomst is dat er geen kinderen meer sterven aan kanker. Of dat kinderen geen last van kanker hebben.

Waarom moet iedereen dit jaar weer de actie steunen en met gulle hand geven?

We hebben iedereen nodig. Iedereen die een steentje bij kan dragen om ons het allerbeste te laten geven. Elke Linden Dollar is er 1. Wij kunnen het niet zonder de mensen op Second Life.

Op welke manieren kunnen vrienden het event CharitySL.nl dit jaar steunen?

Op dit moment zijn er nog 4 maanden te gaan. Dat betekent dat je je nog vol op kunt aanmelden via de volgende links:

Uitdagingen liggen veel op de loer tijdens het event, Zijn er dingen die je niet doet als je uitgedaagd wordt.

Ik heb nog geen uitdagingen, maar iks sta er zeker wel open voor. Wel heb ik iets in gedachten maar daarover later meer als ik het uitgewerkt heb.

Wil je meer weten over CharitySL.nl of wil je graag mee doen op een van de bovenstaande opties? Klik dan de links of neem contact op met Rippie, Toya of Wendy.

~ Petra ~

CharitySL.nl in actie voor KiKa editie 2023 is van 22 november 2023 tot en met 26 november 2023.

Categories: